Krůtí s čočkou a rajčaty
1 lžička olivového oleje, 100g krůtích prsou, 1/2 cibule, 1/2 mrkve, stroužek česneku, 20 g červené čočky, 75 ml kuřecího vývaru, 100g rajčat z konzervy i se šťávou , pár kapek citronové šťávy, sůl, pepř, rozmarýn, 100g libovolné čerstvé zeleniny
V pánvi s poklicí opečeme osolené a opepřené krůtí maso. Vyndáme na talíř a zabalíme do alobalu, aby nevystydlo. Na pánev vložíme cibuli a restujeme. Přidáme mrkev, poté česnek, čočku, vývar, sůl, pepř. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Vmícháme rajčata se šťávou, posypeme rozmarýnem, přidáme citronovou šťávu. Vaříme pozvolna bez pokličky 3 minuty. Na talíř servírujeme krůtí maso s čočkou. Podáváme se zeleninou.
1986 kj