Bulgur
9. 8. 2012
- Nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako součást pokrmů.
- Bulgur je již předvařený, což usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Je možné ho jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.
- Dá se využít v řadě zeleninových nebo masitých jídel.
- V české kuchyni se používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.
- Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.
Zdroj: wikipedie
Významná plus bulguru:
- vysoká nutriční hodnota
- obsah vitamínů A, hořčíku, fosforu a železa
- vysoký obsah vlákniny
- minimální množství tuku
- obsah bílkovin
- podporuje činnost střev a nervové soustavy
- nenadýmá
Zdroj: vitalia.cz
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář